Over                                

De coronapandemie die sinds 2019 de wereld in zijn greep houdt, heeft ingrijpende gevolgen voor de hele maatschappij. Het virus is ongrijpbaar, de impact historisch. Het is voor burgers lastig om zich een adequaat beeld te vormen van aard, omvang en ernst van de problematiek. Daarvoor is een goede informatievoorziening nodig. Journalisten, analisten en wetenschappers spelen hierin een rol als waakhond, klankbord en spiegel.


Visie

Wij zijn van mening dat in crisistijd niet minder, maar meer controle op de macht, reflectie, bezinning en evaluatie nodig is. Wij leveren daar een bescheiden bijdrage aan met onderzoek en analyses.


Doel

Wij informeren burgers op onafhankelijke wijze over de achtergronden van de pandemie en alles wat daar mee te maken heeft.

Verkozen tot Gezonde Held van 2020 door gezond.nu!

In de categorie Exceptionele Experts

Magazine

Lees hier op pagina 15 het artikel in het magazine van HPNL.

Site

Lees hier verder op de site van GezondNu.

Persbericht

Klik hier voor het persbericht van GezondNu over deze verkiezing

Ouder nieuws


Cholesterol: Hoe lager, hoe beter?

Op 13 mei 2019 besteedde Radar Extra aandacht aan de zin van vholesterolverlagende middelen, de statinen. De uitzending gaf weer eens blijk van goed speurwerk van het onderzoeksteam van Radar. Inmiddels is hierover veel te doen en veel mensen hebben vragen.

Dit is de link naar de uitzending en dit is een Signalement van huisarts Hans van der Linde, waarin zeer verontrustend nieuiws over de wijze van handelen van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Klik hieronder voor de links naar de uitzending van Radar, het interview in Trouw en informatie over Statinen.


https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/documentaires/cholesterol/videos/item/item/cholesterol-hoe-lager-hoe-beter/

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/reacties/item/hoog-cholesterol-dick-bijl-reageert-op-kritiek-uitzending/

https://www.trouw.nl/home/na-het-zien-van-radar-extra-denk-je-hup-alle-statines-de-vuilnisbak-in-maar-zo-simpel-is-het-niet-~a914a14c/

Signalement Statinen.docx

Thu, 23 May